De Vrouwen In Ons Leven

6-11 dames — 2 heren

 

Korte Inhoud:

De eerste twee bedrijven van het spel spelen zich af in 1970, een dag voor koninginnendag. We bevinden ons in een studentenhuis in Amsterdam. Aan de ene kant zien we Hans, een vlotte jongeman, die gelooft in vrije liefde; “love en peace”, hasjcake en de studietoelage van zijn moeder. Zijn tegenpool is Thomas, een schuchtere jongeman die hard studeert, nog nooit een meisje gezoend heeft en alleen van vanillecake houdt. Wat leuke studentes zorgen voor een bont geheel,, vooral als blijkt dat de moeder van Hans koninginnendag in Amsterdam komt vieren en Thomas de rol van Hans moet spelen om de studietoelage veilig te stellen; de arme, verlegen Thomas krijgt ineens te maken met de aandacht van zijn vrouwelijke medebewoonsters en gaat hier op een speciale manier mee om. Als de moeder van Hans én zijn hospita proeven van de hasjcake opent zich voor hen een geheel andere wereld en zien ze de dagelijkse beslommeringen ’n tikkeltje anders.

Het derde bedrijf speelt zich af in 1992; hetzelfde studentenhuis. Nu gaat de dochter van Hans hier wonen. In dit huis ontmoeten Hans en Thomas elkaar weer, na twee en twintig jaar. Ook nu is het een dag voor koninginnendag. Er is nu een duidelijk verschil; Hans is keurig getrouwd, heeft een keurige baan, een keurige dochter en rijdt in een keurige auto. Zijn leven ‘kabbelt’ voort zonder dat er schokkende dingen gebeuren. Thomas is een succesvol chirurg geworden, rijdt in een Porsche, is vrijgezel én fanatiek rokkenjager. Vooral bij de jongere generatie slaat zijn charme enorm aan … een boeiende en komische confrontatie tussen de twee oude studiegenoten is het gevolg.

 

rolverdeling: Hans; student economie / Thomas:student geneeskunde / Essie; studente kunstacademie / Winnie; studente journalistiek / Edith: studente rechten / Wolf; hospita / Kortenhorst; bedrijf 1 en 2 moeder van Hans; in 3e bedrijf vrouw van Hans / Suze werkt in supermarkt / Ingrid studente sociale geografie / Mattie; studente HTS / Sanne studente PABO / Mariska; dochter van Hans / Beer: hospita.

Ingrid is dubbelrol van Essie / Mattie is dubbelrol van Winnie / Sanne is dubbelrol van Suze / Mariska is dubbelrol van Edith / Beer is dubbelrol van Wolf

Heeft uw club voldoende dames dan is het niet noodzakelijk dat alle damesrollen gedubbeld worden