Dingsboems en Partners

5 dames – 4 heren

Samenvatting

Alles speelt zich af op het kantoor van ‘Dings Boems en Partners’, een bedrijf dat ideeën uitdenkt. Het bureau is heel succesvol; grote klanten betalen een hoop geld voor de ideeën van Dings Boems, vandaar dan ook dat de eigenaresse, Anne-Wil Zwaveling, een Bentley, een Porsche en een chauffeur [Pascal Centuro] ter beschikking heeft. Anne-Wil komt zeer regelmatig kijken of er wel hard genoeg wordt gewerkt en houdt zo de werknemers goed wakker. Bedrijfsleidster van Ding Boems is Edda, een doortastende en realistische vrouw. Linda is de eerste assistente van Edda en heeft vaak goede ideeën maar is wat liever en voorzichtiger dan Edda. De jongste assistent is Adam, een enthousiaste nicht die alles graag gezellig maakt.

Anne-Wil heeft bedacht dat een neger in het bureau goed zou kunnen zijn voor het ‘image’ en ze introduceert een stagiaire uit Congo; Bakolo. Linda heeft op dat moment net een grote opdracht binnen gesleept; het uitwerken van een pretpark met als thema; Nederland. Dit alles in opdracht van de vriendelijke, maar wat onbehouwen Meneer Morsman.

Bakolo en ‘het pretpark’ hebben niet bepaald een goede uitwerking op de bedrijfsresultaten van Dings Boems en Partners, al met al dreigt het bedrijf zelfs aan deze twee zaken te onder te gaan. De stadswacht Katja kan hier ook niks aan veranderen, terwijl ze de leefbaarheid in de buurt probeert te vergroten, gaat de leefbaarheid in het bureau snel achteruit.. Ook de wat over-entousiaste inzet van free-lance kunstenares Ursula helpt niet echt..

Dan pakt Bakolo het roer van Edda over, en Bakolo roept de ‘zwarte krachten van de bush’ in, zou dit de oplossing voor de problemen kunnen zijn? De geesten van de voorvaderen verschijnen inderdaad ten burele van Dings Boems. En als ze vertrokken zijn staat er driemaal liefde geschreven in de snippers op de vloer, zijn er drie verliefde stelletjes en zijn er inderdaad wat goede ideeën voor een pretpark.

 

Een multicultureel blijspel, waarin de moderne westerse maatschappij geconfronteerd word met natuurkrachten uit Afrika en dit leidt tot vele komische ontwikkelingen.