Planken

1-3 heren + 6-4 dames

    Fons Bredo is een gevierd acteur … geweest. Op het eind van zijn carrière woont hij samen met zijn vrouw. Hij heeft besloten om zijn biografie te gaan schrijven en als het stuk begint dient zijn ‘ghostwriter’ zich aan: Lotte van de uitgeverij. Gretig stelt Fons haar de map met zijn herinneringen ter hand. Tevens verwacht hij van haar dat ze in het gastenverblijf blijft gedurende het schrijven aan zijn biografie. Want Fons heeft haast, heel veel haast; hij denkt dat zijn echtgenote [Gieneke] hem aan het vergiftigen is door middel van de bouillon. Hij vindt dit begrijpelijk, hij heeft een nogal wild leven geleid en nu hij volledig ter beschikking staat aan het gezinsleven stelt hij niet veel meer voor [“ik val tegen”]. Dus vrolijk lepelt hij de bouillon op. Zijn dochter [Ulla, notaris] vindt het hele verhaal van de vergiftigde bouillon onzin en slechts een roep om aandacht. Ze doet veel inspanningen om een door haar opgesteld testament te laten ondertekenen door haar ouders. De vriendin van Ulla – huisarts Smelt [Jo] – heeft ook geen duidelijke aanwijzingen voor een vergiftiging maar voor de zekerheid deelt ze wel medicijnen uit aan haar patiënt. 

    Er zijn nog twee – onverwachte – bezoekers; Bébé [Bé] en Yvette; toneelvriendinnen van Fons. Ze lijken niet gelukkig met de idee dat Fons een biografie gaat schrijven. Ze zijn bang dat bepaalde zaken uit hun gemeenschappelijk verleden hun schade kan berokkenen. De spanningen lopen op en de dood ligt op de loer.

    Weet Fons echt niet meer wat niet in de biografie mag?

    Waarom wil Ulla – ze is enig kind – zo graag dat haar ouders het testament ondertekenen?

    Is de bouillon wel zo onschuldig?

    Heeft Bébé ooit wel een voldoende gehaald?

    Is de dokter wel te vertrouwen?

    Lukt het Lotte om het geheugen van Fons weer op te schudden?

    Een modern en spannend blijspel met veel spelmogelijkheden. Een plot dat tot het laatst blijft verrassen. Komische momenten vloeien over in spannende confrontaties die hier en daar weer eindigen in ontroerende momenten.

Geloofwaardig van het begin tot het eind.